Cornuri cu branza sarata

de raluca95 in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2015 | 7177 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta acum o saptamana pe un site si mi-a ramas gandul la ea, asa ca ieri, facand putine modificari, am decis sa fac aceste cornuri :)) Sper sa va placa :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500-520 g faina
  • 10 g drojdie uscata (cam 20 de g din acea proaspata)
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 80 g unt
  • Umplutura:
  • 250 g branza sarata
  • o lingura de smantana
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza sarata:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si uleiul si framantam pana obtinem un aluat consistent, nici prea moale nici prea dur.

Nu il lasam sa creasca, il impartim in 7 bucati pe care le intindem in discuri cu diametru de 20/25 de cm aproximativ pe care le ungem cu unt si le suprapunem una peste alta, cea de la suprafata nu o ungem. Intindem acest "turnulet" pana ajunge la un diametru cam de 40 cm si taiem in 8 triunghiuri.

Separat am dat branza pe razatoare si am amestecat-o cu o lingura buna de smantana. Am pus cate o lingurita buna pe fiecare triunghi si l-am rulat. Le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am bagat in cuptor si i-am dat drumu la 50* cam 25 de minute pana au crescut (se pot lasa la crescut si intr-un loc cald, dar asa cresc mai redepe) dupa care le-am scos si le-am uns cu un galbenus batut si am presurat susan.

Le-am bagat la cuptor la 180/190* pentru aproximativ 25/30 de minute.

Sper sa va placa :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu unt si branza