Cornuri cu branza si gem de prune

de merisor in Dulciuri, 27 Oct 2014 | 4079 vizualizari

 

Ma bantuia demult o reteta de-a Gabitzei de cornuri cu branza in aluat si umplute cu gem.
Imi aducea aminte de vremea cand locuiam in Bucuresti la caminul liceului si mancam dimineata la cantina paine cu unt si gem de prune, iar deasupra punem branza.
Era un deliciu la vremea aceea, dar si acum mai servesc din cand in cand asa, in special iarna langa o cana cu ceai.
Reteta Gabytzei o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-din-aluat-dospit-cu-branza-de-vaca-50941.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • Coaja rasa de lamaie
  • 650 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite(amestec de drojdie uscata si praf de copt)
Umplutura nr 1:
  • 200 gr branza telemea, putin sarata
  • 100 gr crema de branza Natur de la Delaco
  • 1 albus de ou
Umplutura nr 2:
  • 150 gr gem de prune
  • 50 gr nuca macinata
Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza si gem de prune:

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.

Framantam un aluat nu chiar tare ca la paine, dar nelipicios. 

Ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, timp in care ne ocupam de umpluturi.

Pentru umplutura nr 1, eu am folosit o branza de oaie, nu foarte sarata.

Sfaramam branza cu o furculita, dar avem grija sa mai lasam si bucatele mai mari, ne vom bucura de ele cand vom manca cornurile.

Amestecam branza sfaramata cu crema de branza Natur si albusul de ou.

Pentru umplutura nr 2, amestecam gemul cu nuca macinata mai grosier.

Impartim aluatul in doau parti pe care le vom intinde cu sucitorul pe masa de lucru, in doua dreptunghiuri egale si nu foarte subtiri.

Intindem peste prima foaie umplutura de branza si o acoperim cu a doua foaie de aluat.

Trecem cu sucitorul peste a doua foaie, dar nu apasam foarte tare, apoi portionam aluatul in patrate.

Punem la cate un colt al patratelor cate o lingurita din umplutura de gem si rulam.

Asezam cornurile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 165 de grade, sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Sut bune atat calde cat si reci.

Multumesc, Gaby, pentru inspiratie! >:D<

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349338
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349339
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349340
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349341
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349342
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349343
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349344
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349345
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349346
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349347
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349348
retete culinare - Cornuri cu branza si gem de prune 349349

COMENTARII (37)

elucubratiiculinare 1

29.10.2014, 16:12

le-as papa pe toate

anca_rm 1

30.10.2014, 09:06

foarte faine , la favorite cu ele

tarasmariana 1

19.02.2015, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55