Cornuri cu ciocolata

de anne in Prajituri, 11 Noi 2011 | 6025 vizualizari

 

Este un desert destul de usor de facut. Pentru mine este prima data cand fac personal dar am mancat de multe ori cornuri cu ciocolata facute de mama mea ....de altfel este unul din deserturile copilariei mele:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 plicuri drojdie uscata(pentru 1 kg de faina)
  • 1 praf de copt
  • 1 kg faina
  • o lg de miere
  • nuca de cocos
  • 3 sau 4 lg de cacao alimentara
  • finetti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Se bat cele 3 oua cu mixerul dupa care se adauga pe rand zaharul, laptele caldut, uleiul, drojdia si praful de copt amestecandu-se bine de fiecare data.

Dupa ce se adauga aceste ingrediente lasam compozitia la crescut timp de o ora,( la caldut.)

Dupa ce a crescut adaugam faina, pe rand, amestecand bine pana ce se obtine aluatul.

Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale; o parte ramane asa iar in  a doua parte se adauga 3 sau 4 lg de cacao amestecata cu putin lapte caldut si se framanta pana ce se obtine o coca de culoare maro

Facem o foaie din aluatul galben peste care adaugam o foaie din aluatul maro si taiem in fasii lungi. Din aceste fasii facem apoi trinughiuri(ca la cornulete) si le umplem cu ciocolata. Eu am folosit finetti.

Se fac toate cornuletele, se pun in tava pregatita in prealabil si se dau la cuptor la foc potrivit cam 30 min.

Dupa ce sunt gata, se scot din cuptor se da pe deasupra cu miere de albine si se adauga nuca de cocos peste ele.

Sunt foarte delicioase si destul de usor de facut. Eu am facut pentru prima data si au iesit foarte  bune. :))

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata