Cornuri cu ciocolata

de La Ancuta in Dulciuri, 26 Mar 2012 | 14027 vizualizari

 

M-au bantuit aceste cornuri din momentul in care le-am vazut la Miha si uite ca le-a venit randul. Sunt minunate, foietate si usor crocante. Dar hai sa nu mai lungim vorba, va spun doar ca sunt perfecte langa o cafea :).

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Cernem faina untr-un castron. Adaugam oul, uleiul, otetul si sarea si incepem sa amestecam. Adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat elastic si nellipicios.

Intrindem aluatul in foiae subtire si rounda. Il ungem apoi cu untul moale (la temperatura camerei) apoi taiem cercul in 8 parti, lasand insa mijlocul netaiat.

Fiecare bucata se intoarce peste cercul ramas netaiat, avand grija ca de fiecare data sa intoarcem bucata opusa. Pentru o mai buna intelegere priviti imaginile de aici :).

Aluatul astfel impachetat se inveleste in folie si se da la frigider pentru 2 ore.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in foaia subtire dreptunghiulara. Impaturim foaia pe lungime pana la jumatate apoi acoperim cu cealalta jumatate. Procedam la fel si pe latime.

Aluatul se intinde din nou in foaie dreptunghiulara. Taieme foaia pe lungime iar fiecare parte o impartim in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi asezam o bucatica de ciocolata iar apoi rulam spre varf.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.

Dam la cuptor, la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

diaconta 1

28.03.2012, 14:02

tocmai ca stim,de aia am cerut doar ...ceasca

diaconta 1

28.03.2012, 14:04

postavaru



27.03.2012, 09:10
"Dia e ca oul Kinder..."... asa de dulce

doar plina de surprize,pe cand scap de ele,poate mai slabesc putin

La Ancuta 1

29.03.2012, 12:23

si eu nici macar ceasca nu ti-o dau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere