Cornuri cu ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 18 Sep 2013 | 9267 vizualizari

 

Delicioase si pufoase! Merg de minute alaturi de o cana de lapte,cafea sau ceai si sunt numai bune la pachet pentru pitici :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 140 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 80 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • aprox. 400 g faina
  • 24 patratele de ciocolata
  • 1 lingura mare de miere
  • zahar tos pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Intr-o craticioara pune 100 ml lapte la fiert.

Cand a inceput sa fiarba adauga 50 g faina si amesteca bine pana devine o pasta tare.

Pune aluatul oparit intr-un bol si lasa-l sa se racoreasca putin.

Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar si putin lapte caldut.

Pune drojdia peste aluatul oparit si amesteca putin cat sa se omogenizeze apoi lasa la dospit aprox. 15 minute la loc caldut si ferit de curent.

Amesteca galbenusurile cu sarea,adauga restul de lapte(caldut ) ,zaharul si zaharul vanilat.

Toarna amestecul lichid peste drojdie.

Cerne faina de 2-3 ori apoi adaug-o si pe ea peste drojdie.

Framanta aluatul 10 minute pe masa de lucru tapetata cu faina(cu mare rabdare caci este un aluat destul de lipicios la inceput).

Incepe sa adaugi uleiul putin cate putin si mai framanta bine aluatul pana ce ai incorporat tot uleiul si aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasa aluatul la crescut pentru 90 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.

Framanta aluatul pentru cateva secunde doar pentru a elimina aerul apoi imparte-l in 6 bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata intinde-o in forma de cerc .

Taie fiecare cerc in 4 triunghiuri.

Pune la baza fiecarui triunghi cate un patratel de ciocolata taiat marunt apoi ruleaza strans spre varf.

Pune cornurile intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt si mai lasa-le la crescut inca 15 minute.(mie mi-au iesit 2 tavi mari)

Coace cornurile in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la foc mic.

Cat sunt calde unge-le cu miere diluata cu putina apa calduta apoi presara zahar tos.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu ciocolata-0
Cornuri cu ciocolata-1
Cornuri cu ciocolata-2
Cornuri cu ciocolata-3
Cornuri cu ciocolata-4
Cornuri cu ciocolata-5
Cornuri cu ciocolata-6
Cornuri cu ciocolata-7
Cornuri cu ciocolata-8
Cornuri cu ciocolata-9
Cornuri cu ciocolata-10
Cornuri cu ciocolata-11

COMENTARII (37)

Lavinia 1

20.09.2013, 09:56

multumesc

Sidy 1

20.09.2013, 16:25

Minunat arata !

reisnaor_2006 1

02.04.2014, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04