Cornuri cu Finetti

de Carmen_g in Dulciuri, 25 Ian 2012 | 8268 vizualizari

 

Aceste cornuri sunt la loc de cinste in casa noastra. Ne plac ataat de mult.... Sunt moi si pufoase, si aromate, si dulci, si.....nu ne mai saturam de ele. Sotul meu nu e prieten cu prajiturile si torturile cremoase, asa ca mereu apelez la cornulete, sau placinte dulci ca sa ne satisfacem pofta de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 g ulei
  • 500 ml lapte caldut
  • drojdie cat o nuca
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de la o lamaie
  • Crema de ciocolata Finetti
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu Finetti:

Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele in afara de lapte. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, laptele adaugandu-se treptat. Se lasa la dospit 1-2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit, se imparte aluatul in 5 parti egale. Fiecare biluta de aluat se intinde cu sucitorul pe masa de lucru, de aprox o jumatate de cm grosime. Se imparte in 8 bucati egale. Pe partea mai lata se pune o lingurita de ciocolata, dupa care se ruleaza.

Se pune hartie de copt in tava in care se coc cornurile, si se aseaza la distanta de 2 cm, pentru ca o sa mai creasca cat timp stau la cuptor.
Se coc la foc mediu timp de aprox. 10 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Carmen_g 1

26.01.2012, 14:02

Multumesc dragele mele Si, ma bucur ca va plac si voua cornurile mele

angyb 1

26.01.2012, 18:59

daniela1 1

18.02.2012, 20:45

delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose Madeira cu ciocolata