Cornuri cu gem

de loredanaaa in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2049 vizualizari

 

Aceste cornuri le-am facut cu cumnata mea si au iesit asa de bune si pufoase,Va recomand cu mare incredere sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 100g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 200g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • 200ml lapte
  • 2 pahare faina alba
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.

In alta cratita  se bat ouale, drojdia si sarea.Se amesteca bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase cu un tel sau lingura de lemn.Apoi se adauga untul si zaharul(care l-ati preparat mai sus) la amestecul de oua si drojdie, se amesteca  bine.

La compozitia de mai sus adaugati laptele, omogenizati compozitia.

Se adauga faina si  se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.Aluatul il acoperiti  cu o folie si lasati-l la cald cam 30-60 min, pana se ridica bine.

Impartiti aluatul in 6 si le formeaza bile.Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul in 8 bucati in forma de triunghiuri.

La marginea aluatului  se pune  umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(daca e prea lichida puteti adauga biscuiti pisati)) sau orice umplutura preferati. Rulati cornurile.

Cornurile se pun  in tava de cuptor si se lasa  30 min sa creasca.Dupa ce au crescut, cornurile se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Dupa ce sunt gata se ung imediat cornurile fierbinti cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul sa fie doar umed dar sa nu se dizolve.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri cu gem 206504
retete culinare - Cornuri cu gem 206505

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.02.2013, 21:17

Ce bune.Imi amintesc de copilarie!

merisor 1

24.02.2013, 07:17

Bune!

loredanaaa 1

25.02.2013, 20:15

multumesc laurenta,rocsi,merisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L