Cornuri cu gem de cirese

de anca_rm in Prajituri, 29 Ian 2014 | 12500 vizualizari

 

Bune la pachet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 0.5 l lapte
  • 15 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • gem (de care va place)
  • 1 ou
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de cirese:

 

Faina o cernem

 Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .

 Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute

 Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in mijloc o gropita.

 Turnam laptele cu drojdia , adaugam uleiul si framantam , adaugam treptat si restul de lapte.

 In functie de faina s-ar putea sa mai aveti nevoie de lapte , sau sa nu-l folositi pe tot.

 Trebuie sa obtinem un aluat dens care se desprinde de maini .

 Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul .

 Cu sucitorul intindem foaia de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, facem o foaie cam de 0.5 cm grosime .

 Taiem in patratele 10x10 , punem intr-o parte o lingurita de gem , si pe partea opusa taiem cu cutitul niste fasii .

 Rulam si apasam marginile ca sa nu iasa compozitia  in timpul coacerii .

 Repetam operatiunea pana terminam.

 Asezam cornurile astfel formate in tavi si acoperim tavile cu un prosop .

 Cand cuptorul este cald , ungem cornurile cu o pensula pe care o inmuiem intr-un ou batut cu furculita .

 Dam la cuptor pentru 30 minute , la 180 grade .

 Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice gem sau alta umplutura

2

mie mi-au iesit 25 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Rocsi

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Timea

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Diana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa cu mere