Cornuri cu nuca

de Sidy in Dulciuri, 1 Aug 2011 | 5391 vizualizari

 

Astea sunt cornuri nu....cornulete...

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg faina alba
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 700 ml lapte caldut
  • 50 g untura(unt)
  • 300 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca.
Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja  de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul topite.Framantam bine de tot 20-30 de minute pina se fac bule de aer in aluat.Lasam sa dospeasca la cald, acoperit cam 30 de minute pina isi dubleaza volumul.
Intr-un alt bol amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta de rom si restul de coaja de lamaie.
Rupem din aluat bilute de marimea unui ou si le aliniem pe masa.
Luam pe rand cate o bila, o intindem cu sucitorul si presaram pe ea nuca amestecata cu zahar.Rulam cornurile si le asezam in tava captusita cu hartie de copt.
Dupa ce tava este plina cu cornuri le ungem cu oul batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade C si le lasam sa se coaca pina se rumenesc deasupra , aproximativ 50 minute( depinde de fiecare cuptor)
Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le lasam sa se raceasca in tava , apoi le desprindem unul de altul si le punem pe farfurie.
Vor iesi niste cornuri mai mari ,ideale pentru a fi servite linga un pahar cu lapte caldut.Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză