Cornuri cu nuca

de Sidy in Dulciuri, 1 Aug 2011 | 3259 vizualizari

 

Astea sunt cornuri nu....cornulete...

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg faina alba
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 700 ml lapte caldut
  • 50 g untura(unt)
  • 300 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca.
Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja  de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul topite.Framantam bine de tot 20-30 de minute pina se fac bule de aer in aluat.Lasam sa dospeasca la cald, acoperit cam 30 de minute pina isi dubleaza volumul.
Intr-un alt bol amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta de rom si restul de coaja de lamaie.
Rupem din aluat bilute de marimea unui ou si le aliniem pe masa.
Luam pe rand cate o bila, o intindem cu sucitorul si presaram pe ea nuca amestecata cu zahar.Rulam cornurile si le asezam in tava captusita cu hartie de copt.
Dupa ce tava este plina cu cornuri le ungem cu oul batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade C si le lasam sa se coaca pina se rumenesc deasupra , aproximativ 50 minute( depinde de fiecare cuptor)
Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le lasam sa se raceasca in tava , apoi le desprindem unul de altul si le punem pe farfurie.
Vor iesi niste cornuri mai mari ,ideale pentru a fi servite linga un pahar cu lapte caldut.Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu nuca-0
Cornuri cu nuca-1
Cornuri cu nuca-2
Cornuri cu nuca-3
Cornuri cu nuca-4
Cornuri cu nuca-5
Cornuri cu nuca-6
Cornuri cu nuca-7
Cornuri cu nuca-8
Cornuri cu nuca-9
Cornuri cu nuca-10

COMENTARII (19)

Rux 1

01.08.2011, 20:47

Ce deliciu!!! Vreauuuuuu

ionela2682 1

01.08.2011, 20:59

adry88 1

04.08.2011, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04