Cornuri cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 5 Mai 2012 | 1783 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat 

  • 500 gr faina 
  • 100 gr zahar 
  • 2 oua 
  • 70 ml ulei 
  • 1 plic drojdie uscata 
  • un varf de sare 
  • coaja rasa de la o portocala 
  • 250 gr lapte caldut

Pentru umplutura 

  • 200 gr nuca macinata 
  • 3-4 linguri de zahar 
  • 1 albus de ou 
  • 1 esenta de rom 
  • 3-4 linguri de lapte

Pentru uns: un galbenus de ou cu 2-3 lingurite de lapte

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min.

Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut.

Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam drojdia dospita si treptat laptele, framantand cu mana. Adaugam apoi ouale si la final uleiul, framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald pt aprox 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand inca cateva minute. Apoi adaugam pe rand nuca,  esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.

Impartim aluatul in 3-4 bucati si intindem pe rand foi cat mai rotunde pe care le taiem apoi in triunghiuri ca in poza de mai jos.

Ungem fiecare triunghi cu nuca si rulam dinspre partea lata spre partea subtire.

Capetele le indoim usor pentru a obtine forma de corn.

Lasam la dospit inca 20 minute.

Ungem apoi cornurile cu galbenusul de ou si  dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20 min.

Iata ce cornulete apetisante avem aici....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri cu nuca 161212
retete culinare - Cornuri cu nuca 161213
retete culinare - Cornuri cu nuca 161214
retete culinare - Cornuri cu nuca 161216
retete culinare - Cornuri cu nuca 161217
retete culinare - Cornuri cu nuca 161218
retete culinare - Cornuri cu nuca 161219
retete culinare - Cornuri cu nuca 161220

COMENTARII (25)

T I M E A 1

06.05.2012, 20:03

fetelor ma bucur mult ca va plac cornurile mele

LadyCrs 1

20.05.2012, 23:57

hmmm ce aș mai devora și eu o tavă de cornuri din astea făcute de tine

T I M E A 1

21.05.2012, 09:07

LadyCrs

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D