Cornuri cu nuca sau gem

de ankyy in Mancaruri de post, 29 Oct 2013 | 3018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - pt aprox. 50 buc.
  • 1 cana de apa calda
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri zahar brun
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 150 g miere
  • 3 lg praf de roscove

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca sau gem:

 Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute)

Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata.

Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa.

Se framanta cel putin 15-20 de minute.

Apoi se acopera cu un prosop curat vasul in care am framantat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aprox. o ora.

Se pregateste o planseta de lucru (se infaineaza daca este nevoie).

Se ia coca si se imparte in bucati de marimea unui mar.

Se ia apoi fiecare bucata pe planseta de lucru si se intinde cu sucitorul, in forma rotunda. Se taie (la fel ca in imagine) in 12 bucati.

Se aseaza cate o lingurita din umplutura spre capatul din exteriorul cercului de coca.

Se ruleaza din exterior spre interior.

Se pun cornurile in tava pe hartia de copt si se lasa 15 minute la crescut.

Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu (eu l-am folosit la 165 de grade).

Se coc 15-20 de minute, pana sunt rumenite frumos, apoi se scot si se lasa putin la racit, pana pregatim siropul de zahar.

Pentru sirop, punem intr-o cratita la foc mic 200 g zahar cu 150 ml apa si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi il luam deoparte.

Cand s-au racit putin cornurile, le dam prin sirop (doar partea de sus) si apoi prin nuca de cocos.

Daca intre timp siropul se mai ingroasa, il mai punem putin pe foc ca sa se subtieze.

Cornurile se consuma reci si se pot pastra cateva zile intr-un bol acoperit cu capac sau folie.

Sunt delicioase, se fac usor, cu ingrediente la indemana tuturor si sunt vegane (de post).

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu nuca sau gem-0
Cornuri cu nuca sau gem-1
Cornuri cu nuca sau gem-2

COMENTARII (17)

ankyy 1

03.11.2013, 13:56

Teo, chiar e o idee buna Sper sa iti placa

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 20:50

babi5 1

15.11.2013, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41