Cornuri cu nuca si ciocolata

de JulyCris in Dulciuri, 6 Mar 2014 | 8470 vizualizari

 

Reteta vazuta la dobrezaira.Mi-a placut mult ce-am vazut si m-am pus pe treaba. Am facut mici,mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua+1 galbenus pt uns
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • un borcan mic finetti
  • o tableta ciocolata cu lapte
  • nuca macinata
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si praful de sare. Peste ele adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Tot acum punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Turnam totul peste faina cernuta si framantam pana se incorporeaza toata.

Adaugam putin cate putin uleiul incins si framantam in continuare pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul e dospit,il punem pe masa de lucru unsa cu ulei,mai framantam de doua-trei ori si impartim in 3. Fiecare parte O intindem cu mainile in forma rotunda,apoi taiem in 4 sau in 6 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de finetti,un cub de ciocolata si nuca macinata. Rulam de la baza spre varf. Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou in care am pus 2-3 linguri de lapte,iar deasupra presaram nuca macinata(optional).

Mai lasam 15-20 de minute la dospit,apoi le bagam la cuptor la foc potrivit,pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Corn cu Nutella (Finetti)