Cornuri cu nuca si ciocolata

de JulyCris in Dulciuri, 6 Mar 2014 | 4247 vizualizari

 

Reteta vazuta la dobrezaira.Mi-a placut mult ce-am vazut si m-am pus pe treaba. Am facut mici,mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua+1 galbenus pt uns
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • un borcan mic finetti
  • o tableta ciocolata cu lapte
  • nuca macinata
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si praful de sare. Peste ele adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Tot acum punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Turnam totul peste faina cernuta si framantam pana se incorporeaza toata.

Adaugam putin cate putin uleiul incins si framantam in continuare pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul e dospit,il punem pe masa de lucru unsa cu ulei,mai framantam de doua-trei ori si impartim in 3. Fiecare parte O intindem cu mainile in forma rotunda,apoi taiem in 4 sau in 6 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de finetti,un cub de ciocolata si nuca macinata. Rulam de la baza spre varf. Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou in care am pus 2-3 linguri de lapte,iar deasupra presaram nuca macinata(optional).

Mai lasam 15-20 de minute la dospit,apoi le bagam la cuptor la foc potrivit,pana se rumenesc.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu nuca si ciocolata-0
Cornuri cu nuca si ciocolata-1
Cornuri cu nuca si ciocolata-2
Cornuri cu nuca si ciocolata-3
Cornuri cu nuca si ciocolata-4
Cornuri cu nuca si ciocolata-5

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

06.03.2014, 11:17

simona72 1

06.03.2014, 11:33

JulyCris 1

06.03.2014, 18:30

Va multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04