Cornuri cu nutella

de luchiana in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 3906 vizualizari

 

Buna seara tuturor,este prima reteta pe care o postez, sper sa va placa ,eu am incercat-o si sunt foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina 00
  • 20gr drojdie
  • 250ml lapte
  • 60gr zahar
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 oua
  • un praf de sare,coaja rasa de la o lamaie
  • 1lingura esenza de vanilie
  • 80gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nutella:

Se pune intr-un castron drojdia farimitata cu o lingura de faina ,o lingura de zahar si laptele caldut,se amesteca bine toate ingredientele si se da la crescut pentru 30 minute. Intr-un castron mai mare puneti faina ramasa,zaharul,coaja de lamaie rasa si vanilia(eu am pus si un plic de zahar vanilat),faceti o gaura in mijloc si puneti maiaua de mai sus dupa ce a trecut timpul si incepeti sa framantati pina se incorporeaza bine faina,dupa care puneti cele 2 oua si framintati pina se incorporeaza bine si ouale,dupa care puneti praful de sare si uleiul(eu am pus cate o lingura pe rand).Mutati coca obtinuta pe o masa de lucru si framintati pina obtineti o coca frumoasa si fara gogoloase,dupa care o transferati din nou in castron ii faceti o cruce cu cutitul o acoperiti si o lasati la crescut pentru doua ore.Odata ce a crescut coca o impartiti in 8 bucati egale,si incepeti sa intindeti cu sucitorul prima foaie pe care o puneti deoparte si o ungeti cu unt(care mai intai l-am incins putin ca sa se inmoaie) si presarati cu  zahar,si asa procedati cu toate ,punandu-le una peste alata pina la ultima care nu va fi unsa si nici presarata cu zahar.Odata puse una peste alta incepeti sa intindeti o foaie unica de 1/2 cm grosime si apoi taiati triunghiuri. Pe fiecare triunghi puneti nutella(marmelada,dulceata ce vreti)si apoi le rotiti formand cornurile. Le asezati in tava de copt in prealabil tapetata cu hartie de cuptor si le lasati sa mai creasca inca o ora.Dupa acest ultim pas se ung cu oul batut cu o lingura de apa si presarate cu zahar(eu am pus zahar brun),apoi se  dau la cuptorul deja incalzit la la 180° pentru 18-20 minute. 

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

timp de preparare: 45 minute

2

timp pentru copt: 18-20 minute

3

timp total:1 ora +3ore de crestere

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu nutella-0
Cornuri cu nutella-1
Cornuri cu nutella-2
Cornuri cu nutella-3
Cornuri cu nutella-4
Cornuri cu nutella-5
Cornuri cu nutella-6
Cornuri cu nutella-7

COMENTARII (15)

babi5

babi5 1

20.08.2013, 20:10

Bunica

Bunica 1

29.05.2014, 07:02

La multi ani!

luchiana

luchiana 1

02.06.2014, 12:11

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!