Cornuri cu Nutella sau nuca si miere

de Cris2711 in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 3320 vizualizari

 

De foarte mult timp mi-am dorit sa pregatesc si eu cornuri,numai ca nu am prea indraznit,stiti si voi cum este :D,azi mi-am luat inima in dinti si am preluat reteta Laurei Sava.Nu pot sa va descriu ce bine miroase acum in toata casa mea:).Si ce bune au iesit.Reusita garantata:)

Si am de gand sa fac data viitoare si o varianta sarata cu ceapa,sunca si telemea:)

 

INGREDIENTE

  • 1 plic de drojdie uscata(7 grame) sau 25 grame drojdie proaspata
  • sare
  • 2 linguri pline cu miere
  • 250 ml. lapte cald
  • 500 grame faina
  • 25 grame unt moale,la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 100 grame nuca macinata
  • Nutella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu Nutella sau nuca si miere:

1.

Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.

2.

Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.

3.

Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.

4.

Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.

5.

Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful).Varfurile se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 20-25 minute la 175 grade. 

 

TIPS-URI

1

miere

2

Nutella

3

nuca

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186090
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186091
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186092
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186093
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186094
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186095
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186096
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186097
retete culinare - Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere 186098

COMENTARII (50)

Cris2711 1

14.11.2012, 13:15

Danamersi.

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:04

Cris2711 1

08.12.2012, 17:14

Gaby-gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: