Cornuri cu rahat

de Silvioara in Dulciuri, 19 Sep 2011 | 4744 vizualizari

 

Aluatul asemanator cu cel de cozonac, umplutura dupa pofta inimii fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 800gr. faina cernuta
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri amestecate cu zahar sau miere pt. uns
  • 400 ml lapte caldut (in care dizolvam zaharul)
  • o cana de zahar
  • 3/4 cubulet de drojdie din cel de 50 gr. (40 gr.)
  • 1/2 pachet de unt topit
  • putina sare (un varf de lingurita)
  • arome (coaja de lamaie, vanilie, rom).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit, la caldura, cam 30 minute.

Pe suprafata de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in forma rotunda, l-am portionat in opt triunghiuri, am pus rahat si am rulat fiecare triunghi sub forma de corn. Am pus cornurile in tava pe hartie de copt, le-am lasat sa mai creasca si acolo cam 20 min., le-am uns cu galbenusul de ou si le-am copt la foc moderat.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 cornuri (coca impartita in doua, fiecare parte intinsa in forma rotunda si taiata in 8 triunghiuri).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri cu rahat 125821
retete culinare - Cornuri cu rahat 125822
retete culinare - Cornuri cu rahat 125823
retete culinare - Cornuri cu rahat 125824
retete culinare - Cornuri cu rahat 125825
retete culinare - Cornuri cu rahat 125826

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:46

Ligia Bxl 1

20.09.2011, 19:41

cat de frumoase sunt

tanyapatap 1

21.09.2011, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59