Cornuri cu sunca

de Julie in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 4440 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase ,foarte usor de realizat, excelente pentru o gustare,
numai bune de luat la serviciu sau la scoala.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte,
  • 1 lingurita zahar,
  • 3 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • un praf de sare,
  • aprox. 500 g faina,
  • sunca sau parizer ,
  • chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu sunca:

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care  se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat  si se taie triunghiuri potrivite care se ung cu ou batut cu sare si piper.Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de sunca sau parizer , apoi se ruleaza  aluatul de la baza spre varfuri ,dand forma de corn. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu chimen. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc aprox. 25 minute , pana capata o culoare rumena si frumoasa.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu sunca-0
Cornuri cu sunca-1
Cornuri cu sunca-2
Cornuri cu sunca-3

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 23:11

delicios pacat ca e asa de tarziu

CMina

CMina 1

17.03.2013, 20:24

am facut reteta; foarte bune si fragede. pt cei ce voi sa incerce, intindeti foaia de aluat foarte, foarte, foarte bine sa fie subtire. cornuletele mele au iesit cam umflate

monik80

monik80 1

21.03.2015, 10:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!