Cornuri de Bratislava

de Angelina_Elena in Dulciuri, 25 Iun 2014 | 1673 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la multe bucatarase, am poftit si intr-un final m-am hotarat sa le prestez...reteta am avut-o salvata de la Gaby, multumesc! :-* Sunt cele mai bune cornuri ever! :X Am de gand sa le incerc si cu alte umpluturi!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 praf de sare

Umplutura 1:

  • 100 gmac
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml lapte

Umplutura 2:

  • 75 g nuca macinata
  • 50 g stafide
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie Finesse
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa

In plus:

  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute.

Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea.

Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.

In functie de puterea de absorbitie a fainii, mai putem adauga, dar doar daca mai este nevoie.

Dam aluatul la rece si ne ocupam de umpluturi.

In doua boluri punem nuca macinata si macul.

Peste nuca adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa, stafidele si esenta de rom.

Peste mac adaugam coaja rasa de lamaie.

Preparam un sirop din 75 ml apa + 75 ml lapte si 150 gr zahar pudra . Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il impartim in mod egal, fierbinte, in ambele boluri (NU punem de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si mai adaugam daca e cazul). Omogenizam.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 gr, apoi modelam bilute.

Luam fiecare biluta, o aplatizam si ii dai o forma ovala.

Punem cate o lingurita de umplutura, intindem frumos, rulam si ii dam forma de potcoava.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.

Cu ajutorul unei pensule le ungem cu galbenus de ou si lasi sa se usuce iar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.

Dam tava la cuptorul preincalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos.

Le servim calde sau reci (sunt dementiale oricum), langa cafea sau un pahar de lapte.

 

Spor la treaba si pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Se pot face cu diverse umpluturi (dulceata, ciocolata, rahat).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri de Bratislava 328867
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328869
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328877
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328879
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328880
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328881
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328882
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328883
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328884
retete culinare - Cornuri de Bratislava 328885

COMENTARII (41)

laura_n 1

29.06.2014, 14:06

bravooo, Elena! arata grozav si stiu cat de bune sunt!

Angelina_Elena 1

29.06.2014, 16:11

Multumesc Laura!

anca_rm 1

02.07.2014, 14:21

perfect de acord cu tine , cele mai bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D