Cornuri de Bratislava

de getix in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 7393 vizualizari

 

Nu pot sa mai spun decat ca sunt MINUNATE! Pur si simplu se topesc, la cat sunt de bune!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua + inca unul pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata
  • putina sare
  • 50 g zahar
  • coaja de lamaie rasa

Umplutura:

  • 100 g nuca macinata ( m-am trezit doar cu 50 g. restul a disparut, asta mi s-a spus cand am intrebat cine, ce si cum :)) 2 lg fulgi de cocos,
  • 2 lg crema de ciocolata,
  • dulceata de visine
Portii: 39
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Cernem faina si o punem in vasul de lucru.

Adaugam drojdia,  coaja de lamaie si sarea. Amestecam.

Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.

Peste faina  adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut . Se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se pune  frigider pentru 30 min.

Pentru umplutura,  amestecam nuca, cocosul si crema de ciocolata, pana se formeaza o pasta.

Aluatul il scoatem din frigider, il taiam in doua parti, apoi formam bilute de           cca 28-35 g ( eu le-am cantarit). Lasam la crescut 10-15 min.

Luam  apoi fiecare bila si intindem o forma elipsoidala, punem umplutura de nuca,  rulam si ii dam forma de potcoava.

Cum mie nu mi-a ajuns umplutura de nuca,  le-am  umplut pe celelalte cornuri cu gem de visine .

 Asezam  cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou, asteptam sa se usuce ( cine are rabdare), apoi  le ungem cu albus de ou.

Se introduce tava  la cuptor, la 180  grade, pana se rumenesc frumos.Ca timp nu stiu cat sa va spun, ca s-au facut foarte repede. Eu am setat la 60 min cu tot cu preincalzire .

Specific acestor cornuri este  aspectul marmorat, care se datoreaza galbensului cu care le ungem si la care trebuie sa avem rabdare sa se usuce. Altfel, nu iese! 

Oricum marmorate, nemarmorate la mine s-au epuizat!  ! C'est fini !

Inspiratia mea,  bucataras Corina :-*

 

 

TIPS-URI

1

Aceste cornuri se mai pot umple cu mac macinat, oparit, amestecat cu zahar si esente

RETETA IN IMAGINI

Cornuri de Bratislava-0
Cornuri de Bratislava-1
Cornuri de Bratislava-2
Cornuri de Bratislava-3
Cornuri de Bratislava-4
Cornuri de Bratislava-5
Cornuri de Bratislava-6
Cornuri de Bratislava-7
Cornuri de Bratislava-8
Cornuri de Bratislava-9

COMENTARII (20)

mirela0911

mirela0911 1

24.10.2014, 10:32

Trebuie sa le încerc și eu!

babi5

babi5 1

24.10.2014, 18:27

getix

getix 1

13.12.2014, 11:37

Merci, fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!