Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci

de - TABITA - in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 2981 vizualizari

 

Absolut delicioase aceste cornuri! Mi-au placut cum aratau la Gaby_d si m-au convins sa la incerc. Sursa Nico&Lia

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 2 oua

Umplutura:

  • nuca macinata
  • magiun de prune

Pentru uns:

  • 1 ou
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci:

Aluatul:

Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute.

Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios. 

Aluatul se da la rece pana se pregateste umplutura. 

Umplutura: 

Se maruntesc nucile si se amesteca cu magiunul.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati de 28-34 de grame, din care se modeleaza bilute. (La suprafata se formeaza o crusta si mici crapaturi.)

Fiecare biluta se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Se pune cate umplutura, se intinde, se ruleaza (am rulat cu partea crapata in exterior) si i se da forma de potcoava.

Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand spatiu intre ele.

Cu ajutorul unei pensule se ung cu galbenus de ou si se lasa sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor se ung cu albus. 

Se incalzeste cuptorul la 180°C si se introduce tava. 

Se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.

Prima tava am lasat-o putin mai mult si s-au rumenit bine.:)

 

 

TIPS-URI

1

Am injumatatit cantitatile si au rezultat 17 bucati.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304785
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304786
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304787
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304788
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304789
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304790
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304791
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304792
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304793
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304794
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304795
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304796
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304797
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304798
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304799
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304800
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304801
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304802
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304803
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304804
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304805
retete culinare - Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci 304806

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

20.03.2014, 22:50

Ma bucur ca-ti plac Rocsi

anca_rm 1

21.03.2014, 09:54

Tabita ce cornuri bune ai facut

- TABITA - 1

21.03.2014, 11:07

Multumesc Anca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D