Cornuri de brutar

de marcelas in Piine, 17 Feb 2010 | 5094 vizualizari

 

Reteta originala o gasiti aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/02/cornuri-de-brutar.html

 

INGREDIENTE

  • 600ml apa calduta
  • 1ou
  • 1kg faina
  • 8 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50g drojdie proaspata/2 lingurite drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou
  • 1-2 linguri ulei(pt. uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de brutar:

Framantam aluatul si il lasam la crescut. Eu l-am facut in masina de paine.

Cand aluatul a crescut, il taiem in 2 bucati; cele 2 bucati le taiem in alte 10-12 bucati mai mici,fiecare. Fiecare bucata mica o intindem cu degetele cu putin ulei in forma de cerc. O rulam si o rasucim ca pe un melc, innodand-o. La fel procedam cu toate bucatele de aluat.

Luam apoi prima bucata si o intindem, cu ajutorul unui sucitor, in forma de oval. Apoi intindem mai bine unul din capete, pana capata o forma elipsoidala.
Rasucim de la baza spre varf, pana obtinem un corn. Il asezam in tava si il ungem cu oul batut cu putin ulei. Il presaram cu putina sare kosher.

Cand tava e pregatita cu cornurile unse cu ou, le dam la cuptor la 400F(conv.).

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri de brutar-0
Cornuri de brutar-1
Cornuri de brutar-2

COMENTARII (3)

catike

catike 1

17.02.2010, 22:30

Minunate cornuri. Imi aduc aminte de copilarie

marcelas

marcelas 1

17.02.2010, 22:32

Ma bucur ca iti plac!!!Numai bine.

madi_marin

madi_marin 1

23.02.2010, 16:26

ce frumoase sunt cornurile.....minunate....pun si eu reteta la favorite ca trebuie sa o incerc curand....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!