Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 450 g branza vaci
  • 50 ml lapte dulce
  • 50 ml smantana grasa
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 30 g unt topit
  • crema de ciocolata
  • 1 ou ptr uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata:

Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine usor caldut. Faina am cernut-o intr-un bol adanc. Peste faina am pus drojdia uscata, branza, oul si treptat amestecul de lapte si smantana. Am omogenizat mai intai cu o lingura, apoi am inceput sa framant usor. Treptat am pus si uleiul, continuand framantarea cca 10-15 minute, cand aluatul a devenit moale si usor lipicios. Am acoperit vasul cu o folie alimentara si cu un prosop curat. Am bagat vasul in cuptorul cu microunde (inchis, normal!) si am lasat la crescut cca 1 ora.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa unsa cu putin ulei, l-am impartit in 12 bile de cca 110 g fiecare. Fiecare bila am aplatizat-o cu sucitorul, am uns fiecare cerc cu unt topit, apoi am facut o crestatura razanta, si am rulat formand un con. Eu am facut 6 cornuri cu unt si 6 cu ciocolata, asadar pentru celelalte 6 am procedat la fel, doar ca in loc de unt am pus crema de ciocolata. Am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, pe care le-am acoperit cu folie alimentara, si le-am lasat la crescut cca 30 minute.

Am uns fiecare corn cu ou batut si am dat tava la cuptorul preincalzit la 1700C pentru 50 minute.

Pofta buna va doresc!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416044
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416045
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416047
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416049
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416050
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416051
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416052
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416053
retete culinare - Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata 416054

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

09.12.2015, 02:12

Ce harnicuta

diaconta 1

09.12.2015, 08:56

Ce bune or fi fost

miki_a 1

09.12.2015, 14:10

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D