Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Oct 2013 | 4357 vizualizari

 

Cum toate lumili de aici zic ''by Gaby,by Gaby'' nu ''bay-bay'',am zis sa fac si eu,adica s-o plagiez pe fata asta cu ochisori albastrii si vigilenti....deci pentru ce am eu nevoie maine,se potrivesc de minune minunatele cornuri....am zis.acum sa ne apucam de scris....
PS.Eu am facut cantitate dubla,ca ce faci pentru impartit sunt de o mie de ori mai bune si pe langa multi pofticiosi.....

 

INGREDIENTE

  • 1200 g faina
  • 400 g branza vaci
  • 6 linguri smantana grasa
  • 60 ml ulei masline
  • 6 linguri zahar
  • sare( cca 1 lingurita)
  • coaja lamaie
  • 50 g drojdie proaspata
  • cca 500 ml lapte (aici e in functie de cat cere faina)
  • 2 oua
  • umplutura
  • gem de prune
  • rahat
  • sau orice altceva doriti
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca:

Intr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe bune ca nu s-au certat, au facut cunostiinta una cu alta, ajutandu-le eu cu niste lapte caldut, omogenizand toate ingredientele. Laptele nu-l turnam tot odata, e posibil sa nu fie nevoie de tot, asa ca turnam putin cate putin si amestecam pana obtinem un aluat ferm pe care-l framantam 15 minute, apoi il punem in castron si dam castronul la frigider cca 1 si1/2 ora.

Scoatem aluatul, il impartim in patru si intindem cate o foaie rotunda pe care o impartim in 8, punem pe fiecare triunghi gemul, rulam si asezam cornurile in tava. Cuptorul sa fie preancalzit, se tin cca 20-25 minute. Eu le-am uns cu ou batut, le-am lasat cca 15 minute in cuptor, apoi am scos putin tava si le-am uns, bagand din nou tava ca sa se rumeneasca cornurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Reteta-Video 1

04.10.2013, 17:09

Apetisanti!

Sim0na 1

07.10.2013, 10:26

Fata asta chiar merita sa fie plagiata din cand in cand! Si la cat de bine arata, ete cum te voi plagia si eu pe tine

diaconta 1

07.10.2013, 10:29

Io nu fac,ca a facut Cleme multe dintr-un kil si 200 de faina ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata