Cornuri fragede cu mere (de post)

de Rocsi in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 16976 vizualizari

 

Acum putin timp am vazut niste cornulete la minunata Alice si sincer salivam vazand doar pozele deoarece se vedea cat sunt de fragede. Intr-o zi mi-a adus mama cateva mere care se cam stricau si am zis sa fac ceva dulce de post. Gandul mi-a zburat repeda la reteta lui Alice si am incercat-o. Au iesit divineeee, efectiv se topesc in gura. Am mai dat reteta inca la o prietena si ea a zis ca le-a pregatit de vreo 3 ori deja. E clar ca este o reteta foarte reusita ce merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de sare
  • 800-900 gr faina
  • Pentru uns foile:
  • 120 ml ulei
  • 5-6 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 1.2 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar pudra

Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede cu mere (de post):

Mai intai pregatim umplutura:

Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul si zaharul vanilat. Le punem pe foc si le lasam pana scad bine, iar spre final adaugam scortisoara mai lasam 1 minut pe foc si tragem umplutura deoparte lasand-o sa se raceasca.

Aluatul:

Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, coaja rasa de portocala si un praf de sare. Le amestecam putin, apoi turnam putina faina si drojdia.

Incepem sa incorporam faina, treptat, pana aluatul este bine incorporat si elastic (mie mi-au intrat fix 900 de gr). Vom obtine o bila pe care o impartim in 3 parti.

Pentru uns foile:

Intr-un ibric amestecam uleiul cu faina, le punem pe foc si amestecam pana obtinem o pasta. Intindem prima bucata de aluat intr-o foaie subtire o ungem cu pasta obtinuta (pasta o impartim tot in 3 parti egale) apoi o rulam. La fel procedam si cu celelalte. Le invelim in folie alimentara si le dam 1 ora la frigider.

Dupa ce a trecut acest timp, scoatem prima foaie si o taiem in bucati cam de 3 cm. Framantam in mana fiecare bucata, le intindem pe rand in foi subtirele, punem 1 lingura plina de umplutura, o intindem, rulam apoi le dam forma de cornuri. Procedam astfel cu toate cele 3 rulouri de aluat.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile dar cu distanta intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana devin putin aurii.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi mari de cornuri, 26 de bucati. Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar si le acoperim cu folie alimentara. Se pastreaza fragede si o saptamana.

Pofta buna.

Alice  fata draga multumesc mult pentru reteta. Am facut acest aluat deja de doua ori si este preferatul meu.

TIPS-URI

1

puteti taia aluatul in bucati mai mici, mai mari in functie de cat de mari faceti cornurile

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

02.04.2014, 18:59

Bon Jovi ma bucur nespus ca le-ai pregatit dar mai ales ca ti-au placut

-Licurici- 1

19.10.2018, 10:27

Rocsi 1

19.10.2018, 18:49

Multumesc Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere( de post)