Cornuri insiropate

de MonaMimi in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 1454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg faina
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml apa calduta
  • 200 ml ulei
  • sirop:
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri insiropate:

Impartim faina in doua castroane la fel procedam si cu celelalte ingrediente.Toate la impartim in doua mai putin cacaua.Aluatul alb il framantam 20 minute apoi il lasam la dospit.In cealalta parte adaugam 2 linguri de cacao framantam 20 minute si lasam la dospit(eu am avut ajutor am framantat aluatul alb si maro in acelasi timp impreuna cu fetita mea ).

Dupa ce au dospit intindem pe masa aluatul cu cacao aproximativ cat o tava iar aluatul alb intins il punem deasupra celui cu cacao.Taiem o fasie lata de aluat pe lung iar apoi taiem patrate pe care le intindem cu mana sau sucitorul le umplem dupa preferinta apoi rulam .Punem cornurile intr-o  tavasi lasam sa mai creasca putin.

Dupa aceea punem tava la cuptorul preincalzit pt 15 - 20 minute depinde de cuptorul fiecaruia.Intre timp preparam siropul:punem apa cu zaharul la fiert pana se topeste acesta si adaugam esenta. Dupa ce cornurile sau copt calde fiind le trecem prin siropul fierbinte,presaram nuca de cocos si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri insiropate-0
Cornuri insiropate-1
Cornuri insiropate-2
Cornuri insiropate-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

MonaMimi 1

21.01.2014, 15:38

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:38

ce delicii!

MonaMimi 1

22.01.2014, 17:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04