Cornuri matinale

de mamaieelena in Dulciuri, 13 Oct 2012 | 4822 vizualizari

 

De ce ?le-am zis asa ca sunt foarte bune dimineata cu o cana de lapte fierbinte sunt delicioase si aici vreau sa-i multumesc Jamilei pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 800g faina
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 150ml ulei
  • 2 cuburi drojdie sau 2 pachete de drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 zahar vanilat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri matinale:

Faina cernuta se pune intr-un lighean in care se face o adancitura.O parte din laptele caldut se pune peste drojdie ca sa se lichefieze si peste restul de lapte se pune zaharul,mierea,zaharul vanilat si sarea.Ouale sa bat separat intr-un castron.Toate acestea se pun peste faina asttfel;se incepe cu drojdia,laptele si ouale se amesteca bine pana incorporeaza faina toata punand treptat si uleiul peste aluat in timp ce se framanta .Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul si apoi se imparte in doua sau 4 aluatul,se intinde cu sucitorul in forma rotunda pentru a se taia aluatul in raze ca in fotografiile de mai jos.

Umplutura este optionala deoarece fiecare poate pune ceea ce ii place eu am pus ciocolata si gem de prune amestecat cu nuca.Din aceasta compozitie mi-au iesit 32 de cornuri foarte bune.

Se mai lasa la dospit inainte da a le pune la cuptor,dupa care se vor unge cu ou si apoi se pun in cuptorul  preincalzit la 180 grade si sunt gata cand s-au rumenit frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri matinale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

adry88 1

15.10.2012, 09:27

delicioase

mamaieelena 1

15.10.2012, 10:10

Gatitul_din_placere merci

mamaieelena 1

15.10.2012, 10:10

eduard multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase