Cornuri pentru mic dejun

de marianascarlat in Dulciuri, 7 Mar 2013 | 2507 vizualizari

 

Dupa ce am descoperit utilitatea Masinii de facut paine, n-am mai iertat-o de loc si i-am cerut ajutorul de cate ori am putut.
Si l-a reteta asta o folosesc cu brio!

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte caldut,
  • 4 linguri zahar ecologic sau de care aveti,
  • putina sare,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 3 oua,
  • 650 g faina
  • un pachet drojdie uscata de la Dr. Oetker
  • Pentru uns cornuletele:
  • un ou batut cu o lingura de lapte.
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru mic dejun:

Am pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit.

Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe masa de lucru infainata. Eu am impartit coca in doua gramajoare si le-am intins pe rand in forma de cerc cu grosimea de 5-6 mm si am taiat cercul in 8 sub forma de raze. Am pus la capatul lat o lingurita babana de gem de gutui si le-am rulat. Le-am asezat in tava de la aragaz pe hartie de copt si le-am lasat la cald sa mai dospeasca, vreo 1/2 de ora. Dupa ce au crescut le-am uns cu ou batut cu un pic de lapte, am presarat seminte de susan si le-am bagat la cuptor.

Ies extrem de pufoase si se pot manca atat calde cat si reci cu o cana de lapte alaturi, sau fara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu rahat, nuca si chiar cu branza dulce.

2

In instructiunile masinii de facut paine scrie ca drojdia nu trebuie sa atinga componenetele lichide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

marianascarlat 1

07.03.2013, 16:09

Dian pup pe gropite!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:34

Ce imi plac!

marianascarlat 1

09.03.2013, 03:04

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si miez de nuca