Cornuri pentru mic dejun

de marianascarlat in Dulciuri, 7 Mar 2013 | 1065 vizualizari

 

Dupa ce am descoperit utilitatea Masinii de facut paine, n-am mai iertat-o de loc si i-am cerut ajutorul de cate ori am putut.
Si l-a reteta asta o folosesc cu brio!

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte caldut,
  • 4 linguri zahar ecologic sau de care aveti,
  • putina sare,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 3 oua,
  • 650 g faina
  • un pachet drojdie uscata de la Dr. Oetker
  • Pentru uns cornuletele:
  • un ou batut cu o lingura de lapte.
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru mic dejun:

Am pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit.

Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe masa de lucru infainata. Eu am impartit coca in doua gramajoare si le-am intins pe rand in forma de cerc cu grosimea de 5-6 mm si am taiat cercul in 8 sub forma de raze. Am pus la capatul lat o lingurita babana de gem de gutui si le-am rulat. Le-am asezat in tava de la aragaz pe hartie de copt si le-am lasat la cald sa mai dospeasca, vreo 1/2 de ora. Dupa ce au crescut le-am uns cu ou batut cu un pic de lapte, am presarat seminte de susan si le-am bagat la cuptor.

Ies extrem de pufoase si se pot manca atat calde cat si reci cu o cana de lapte alaturi, sau fara.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu rahat, nuca si chiar cu branza dulce.

2

In instructiunile masinii de facut paine scrie ca drojdia nu trebuie sa atinga componenetele lichide.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 209113
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 209115
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 209116
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 209117
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 209118

COMENTARII (20)

marianascarlat 1

07.03.2013, 16:09

Dian pup pe gropite!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:34

Ce imi plac!

marianascarlat 1

09.03.2013, 03:04

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S