Cornuri pufoase cu branza

de Giana in Piine, 12 Noi 2014 | 48639 vizualizari

 

La fel ca melcisorii pufosi aceste cornuri sunt foarte bune si pufoase.Se pastreaza pufoase pentru mult timp datorita retetei pentru aluat (amestecul de apa si lapte) si al modului de dospire si lucrare al aluatului.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600-700 g faina
  • 50 g margarina topita (pentru a unge foile)
  • 500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)
Portii: 48
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza:

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.

Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul apoi fiecare foaie se taie in 8 felii. La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pt fiecare foaie astfel se obtin 48 de cornuri. Se aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

cornurile se pastreaza pufoase mai multe zile in recipiente cu capac sau acoperite cu folie de plastic.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351846
retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351847
retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351848
retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351849
retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351850
retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351851
retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351852
retete culinare - Cornuri pufoase cu branza 351853

COMENTARII (15)

mirela4040 1

23.01.2015, 14:49

cum sa creasca in frigider la rece?ca sa creasca au nevoie de caldura...

Giana 1

09.02.2015, 16:43

Mirela, iti garantez ca aluatul va creste si in frigider

papabundetot 1

24.04.2015, 10:14

super reteta, o si pun la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L