Cornuri pufoase cu branza

de Giana in Piine, 12 Noi 2014 | 79007 vizualizari

 

La fel ca melcisorii pufosi, aceste cornuri sunt foarte bune si fragede. Se pastreaza pufoase pentru mult timp datorita retetei pentru aluat (amestecul de apa si lapte) si al modului de dospire si lucrare al aluatului.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600-700 g faina
  • 50 g margarina topita (pentru a unge foile)
  • 500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)
Portii: 48
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza:

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.

Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia apoi fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul. Se taie in 8 felii (ca la pizza). La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pentru fiecare foaie. Astfel, se obtin 48 de cornuri. Se asaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Cornurile se pastreaza pufoase mai multe zile in recipiente cu capac sau acoperite cu folie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Giana 1

09.02.2015, 16:43

Mirela, iti garantez ca aluatul va creste si in frigider

papabundetot 1

24.04.2015, 10:14

super reteta, o si pun la favorite

CarmenArdeleanu 1

02.11.2018, 10:05

Bună ziua! Vă rog din suflet să-mi spuneți și mie, pt că sunt în Cipru și nu găsesc, cu ce se poate înlocui intaritorul de frișcă??? Mulțumesc mult!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de brutar