Cornuri pufoase cu branza

de ianculubita in Dulciuri, 25 Sep 2015 | 1350 vizualizari

 

Nu mai avem nevoie de cornurile primite de copii la scoala,le pregatim noi acasa si sunt mult mai bune
"Pachetelul vesel"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1kg faina
  • 3oua
  • 50g drojdie
  • 1cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 125g unt
  • 500ml lapte
  • sare
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci proaspata
  • 4galbenusuri
  • 2linguri zahar
  • arome
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza:

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si arome,se amesteca cu o lingura apoi cu mana,adaugand cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat lipicios,se framanta ca si pe cozonac,adaugand cate putin unt topit;dupa 20min se acopera vasul si se lasa la crescut

In acest timp,intr-un castron se amesteca branza cu un praf de sare,zahar,arome,galbenusuri iar dupa omogenizare se lasa deoparte

Aluatul dupa ce si-a triplat volumul,se imparte in bile egale cat un ou de gaina sau mai mare,se intinde fiecare bila dreptunghiular,se pune intr-un capat 1-2linguri de branza,se ruleaza de doua ori acoperind si partile laterale sa cu curga branza,partea de aluat ramasa libera se taie in parti egale ca dimensiune,apoi se aseaza taieturile pe rulou;cornul astfel facut,se pune in tava cu hartie de copt,se unge cu ou,se presara cu seminte de mac sau alte seminte apoi se lasa la cuptor 25min pana se rumenesc;dupa ce s-au racit se pot servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase cu branza-0
Cornuri pufoase cu branza-1
Cornuri pufoase cu branza-2
Cornuri pufoase cu branza-3
Cornuri pufoase cu branza-4
Cornuri pufoase cu branza-5

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

28.09.2015, 14:41

ianculubita 1

29.09.2015, 20:10

Bya Ralu 1

30.09.2015, 18:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04