Cornuri pufoase cu cirese si cocos

de Poliana in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 2019 vizualizari

 

Inca o reteta de post, si tot cu nuca de cocos, care vad ca a cam intrat in categoria ingredientelor des folosite de mine in ultima perioada :P
Este un desert care se face destul de repede, iar daca va sperie cuptorul, nicio problema! :P Puneti pe altcineva sa le faca in locul vostru :))
Asadar, va prezint niste cornuri pufoase de post cu umplutura delicioasa de cirese si nuca de cocos...aaaa, umplutura puteti voi s-o schimbati cum doriti, puteti pune nuca, mac, cioco neagra, orice alt gem va place. Eu am ales ceva simplu pentru ca inca eram in posesia unor cirese superbe primite direct de la sursa. Nu. nu le-am cules eu...din pacate anul asta nu am avut ocazia sa ma catar prin cires dupa ele, dar noroc ca le-a cules altcineva pentru mine, si tin sa-i multumesc cu ocazia asta :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 600 gr faina pt cozonaci
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 350 ml lapte de soia
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 200 gr cirese bine coapte
  • 50 gr nuca de cocos
  • 2 linguri zahar brut
  • Pentru uns
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura lapte de soia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu cirese si cocos:

Incepem cu ciresele, dada nu cu aluatul de data aceasta. Le spalam bine, le scoatem samburii, apoi le punem intr-un castron, adaugam zaharul si nuca de cocos apoi amestecam bine, si le lasam asa pana in momentul folosirii ca sa se intrepatrunda bine aromele.

Pentru aluat...pregatim un vas incapator, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Laptele de soia il incalzim putin, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa stea 10 minute, dupa care punem compozitia in mijlocul fainii si incepem sa framantam. Cand avem un aluat omogen adaugam sarea, mai framantam putin pana la incorporarea completa, si apoi turnam si uleiul si framantam bine. Vom obtine un aluat moale, elastic, pe care-l lasam la dospit la loc caldut pentru o ora.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il intindem pe o planseta/masa, ii dam o forma dreptunghiulara si taiem triunghiuri, asa cum se vede in poza, desi e facuta in graba :D

Dupa ce terminam tot aluatul,  ungem cornurile cu mierea desfacuta intr-o lingura de lapte de soia si le lasam  la dospit o jumatate de ora, sa mai creasca putin.

Preincalzim cuptorul al 190 de grade, introducem tava in cuptor si lasam la temperatura asta pentru 10 minute. Dupa 10 minute micsoram temperatura la 180 de grade si le mai lasam aproximativ 20 de minute, sau pana vedem ca se rumenesc frumos.

Dupa ce scoatem tava de la cuptor, mai lasam cornurile inca 10-15 minute in tava sa se racoreasca putin, dupa care le servim cu mare pofta, alaturi de un pahar de lapte...de soia evident :P

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri pufoase cu cirese si cocos 169296
retete culinare - Cornuri pufoase cu cirese si cocos 169298
retete culinare - Cornuri pufoase cu cirese si cocos 169299
retete culinare - Cornuri pufoase cu cirese si cocos 169301
retete culinare - Cornuri pufoase cu cirese si cocos 169302

COMENTARII (33)

Rux 1

09.07.2012, 18:43

Superbe si precis delicioase!

Poliana 1

10.07.2012, 08:25

Miuta, multumesc!

Poliana 1

10.07.2012, 08:26

RuxyRux, ma bucur ca-ti plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21