Cornuri pufoase cu dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 11307 vizualizari

 

O reteta vazuta la Lilik, care a preluat-o de la Miha! Multumesc dragele mele! Sunt atat de pufoase, delicate si aromate, si merg de minune cu un pahar de laptic, o ceasca de cafea sau un ceai fierbinte! Reteta e putin modificata dar si asa au rezultat niste cornuri grozave!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550-600 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pachetel de drojdie(25 g)
  • coaja de la 2 portocale
  • Umplutura:
  • dulceata de prune
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata de prune:

Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.

Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata).

Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu untura si restul de  zahar, pana se lichefiaza totul, apoi punem in castronul unde vom framanta.

Cand maiaua este gata, o punem peste ingredientele lichide, impreuna cu ouale, apoi adaugam treptat faina, pe care am amestecat-o cu sarea.

Adaugam faina pana obtinem un aluat manevrabil si nelipicios.

Framantam bine, apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda si groasa de circa 0,5 cm, apoi taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de dulceata, apoi rulam.

Formam astfel cornurile pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 20-25 de minute.

Le ungem apoi cu oul batut cu laptele si dam tava la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un prosop curat si le lasam sa se raceasca...asta daca avem destula rabdare!

Sunt minunate, aromate si atat de pufoase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

vero79 1

17.09.2013, 06:57

ms Angelina pentru raspuns,azi voi trece si eu la treaba

Angelina_Elena 1

17.09.2013, 10:16

Cu placere! Spor la treaba!

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 16:05

bune cornurile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca