Cornuri pufoase cu gem de gutui

de cristinutanicolita in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 1159 vizualizari

 

Au iesit niste cornuri f pufoase si merg de minune lanaga o cana cu lapte sau de cafea!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 1 cana iaurt
  • 30 ml rom(sau esenta de rom)
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 4 lg miere
  • 1 lgt sare
  • 2 galbenusuri+2 lg lapte
  • mac
  • gem de gutui
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de gutui:

Cernem faina si o amestecam cu sarea si drojdia uscata.

Laptele il punem intr-o craticioara,adaugam mierea si untul si il incalzim pana putem sa tinem degetul in el.

Ouale le batem putin.

Peste faina adaugam ouale,iaurtul,romul si omogenizam. Adaugam laptele treptam si framantam pana obtinem un aluat nelipicios( mai adaugam faina su lapte daca este cazul).

Acoperim aluatul cu un servet si il lasam sa creasca 1h ,la caldura,pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut il impartim in 4 buc. Luam o bucata,o intindem in forma de cerc si taiem 8 triunghiuri. Punem gem la baza triunghiului si rulam de la baza spre varf.

Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Mai lasam cornurile in tava sa creasca 15 min.

Dam drumul la cuptor pt a se incalzi.

Dupe cele 15 min ungem cornurile cu ou,presaram mac si le coacem la foc mediu pana devin rumene.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase cu gem de gutui-0
Cornuri pufoase cu gem de gutui-1
Cornuri pufoase cu gem de gutui-2
Cornuri pufoase cu gem de gutui-3
Cornuri pufoase cu gem de gutui-4
Cornuri pufoase cu gem de gutui-5
Cornuri pufoase cu gem de gutui-6
Cornuri pufoase cu gem de gutui-7
Cornuri pufoase cu gem de gutui-8
Cornuri pufoase cu gem de gutui-9
Cornuri pufoase cu gem de gutui-10
Cornuri pufoase cu gem de gutui-11

COMENTARII (15)

Camelya 1

17.03.2016, 11:24

Ce pufoase!

Geanina87 1

18.03.2016, 15:42

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04