Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.

de lilik in Dulciuri, 5 Noi 2012 | 12080 vizualizari

 

Nu am rezistat tentatiei si am facut aceste cornuri...reteta by Miha,cu ceva modificari.Multumesc mult,sunt o minunatie,pufoase,aromate...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 550-600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie proaspata(25 gr)
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplut:
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr zahar
  • 2-3 linguri cu cacao
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva linguri cu lapte fierbinte
  • sau
  • gem de gutui(sau gemul preferat)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • putin lapte(2 linguri)
  • +
  • 1 lingurita miere
  • 5-6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.:

Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cojile rase se ridica la suprafata).

Intre timp punem pe foc restul de lapte cu untul si restul de  zahar,pana se lichefiaza totul,apoi punem in castronul unde vom framanta,iar cand maiaua e gata o punem peste,impreuna cu ouale,apoi adaugam treptat din faina(pe care am amestecat-o cu 1/2 lingurita de sare) pana obtinem un aluat manovrabil si nelipicios.

Framantam bine,bine,apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora si jumatate circa.

Intre timp pregatim umplutura de nuca:

amestecam nuca cu zaharul,cacao si un praf de scortisoara,apoi punem lapte fierbinte pana obtinem consistenta dorita.

Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda,groasa 0,5 cm(circa).Taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura(sau gem),apoi crestam putin la jumatatea bazei si rulam.
Formam astfel cornurile pe care le vom pune pe tava tapetata cu hartie de copt.Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 15-20 de minute,dupa care le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumenesc frumos.

Cand scoatem cornurile din cuptor le ungem cu mierea diluata cu lapte,apoi mai bagam in cuptor 1 minut.

Sunt grozav de bune...

 

TIPS-URI

1

eu am facut si cu gem si cu nuca.

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-0
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-1
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-2
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-3
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-4
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-5
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-6
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-7
Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.-8

COMENTARII (37)

lilik

lilik 1

07.11.2012, 16:26

Elena cu mult drag te servesc

lilik

lilik 1

07.11.2012, 16:27

Va multumesc frumos tuturor

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24