Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)

de alinutza1983 in Prajituri, 20 Mar 2011 | 4658 vizualizari

 

In weekend imi place sa ma rasfat ( si implicit sa ii rasfat si pe cei dragi ) cu ceva dulce....asa ca de data asta am ales sa fac niste cornuri pufoase cu untura si umplutura de marmelada ( ii multumesc mamei pentru ca mi-a trimis untura si marmelada!)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana  untura topita
  • 4 cani cu faina
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cub drojdie de bere
  • 1 cana  lapte dulce
pentru umplutura:
  • 5 linguri marmelada
  • 10 nuci tocate
  • coaja de lamaie,
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end):

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.

2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.

3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o  ora.

4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.

5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.

6.Dam tava la cuptorul fierbinte, apoi lasam foc mic cca un sfert  de ora, dupa care potrivim focul la iute, pana cand cornurile noastre devin rumene!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Croissante cu nuca si scortisoara