Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata

de dobrezaira in Dulciuri, 15 Noi 2012 | 7431 vizualizari

 

Pentru ca am cativa ani de cand nu am mai facut aceste cornuri si am vazut postate in ultimul timp multe retete cu aluat dospit, mi s-a facut dor...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 ml.lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • faina 500 gr
  • drojdie proaspata cam cat 2 nuci
  • esenta de rom, vanilie, coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • ciocolata si nuca pentru umplut
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata:

Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele cald in care dizolvam drojdia. Le turnam in ligheanul in care am cernut faina, adaugam sarea, aromele si framantam pana incorporam toata faina. Incingem uleiul si punem cate putin peste aluatul pe care il framantam in continuare. Acoperim si lasam la crescut, in loc cald.

Cand aluatul si-a dublat volumul , impartim in trei. Fiecare parte o intindem in forma de cerc, punem o farfurie deasupra si decupam. Impartim cercul in sase triunghiuri, punem pe fiecare un cub de ciocolata si nuca pisata si rulam. Ies 18 cornuri. Ungem fiecare corn cu oul batut cu o lingura de lapte si dam la cuptor pentru 30-40 minute la foc potrivit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata 188361
retete culinare - Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata 188362
retete culinare - Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata 188363
retete culinare - Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata 188364
retete culinare - Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata 188365

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

15.11.2012, 20:26

mmm ce bun

dobrezaira 1

16.11.2012, 14:35

multumesc pentru aprecieri, mai am pentru cine mai vrea

nr1_lilianne 1

15.01.2013, 21:32

Am facut azi si au iesit deliciose. Doar ca, parerea mea este ca, trebuiesc lasate 15-20 min sa creasca si in tava care urmeaza sa fie bagata la copt in aragaz. In rest, totul a iesit perfect, urmand reteta ta. Multumesc frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L