Cornuri pufoase pentru micul dejun

de diaconta in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 12082 vizualizari

 

M-au cucerit de când le-am vazut pe blogul „Dragostea în bucate”.Atât de pufoase,atât de cu „vino-ncoa” tocmai potrivite pentru micul dejun.Foarte asemănătoare cu croissantele,cu lapte ori cu ceai,cu unt ori cu dulceaţă,ba chiar de luat la pacheţel.Am sa vă spun şi că e o reţeta deosebit de simplă.
Nu m-am abţinut şi am mâncat aşa fierbinţi scoase din cuptor,dar sunt bune şi dupa ce se răcesc.

 

INGREDIENTE

Pentru cornuri:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri ulei
  • Vanilie
  • 300 ml apa calduţă

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase pentru micul dejun:

Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.

In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.

Am tras si putina faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca.

Dupa ce drojdia a dospit,am pus restul de zahar,galbenusurile,uleiul si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,omogen care nu se lipeste de vas.

Am acoperit cu un servet curat si am lasat la dospit în loc caldut 40 de minute.

Dupa acest timp am pus aluatul pe planseta pe care am presarat faina,am framântat putin,apoi am întins o foaie rotunda,cam de 1 cm grosime.

Am taiat în 16 bucati,mai întâi în patru,apoi în opt si apoi în saisprezece.

Am rulat fiecare bucata începând de la partea mai lata spre vârful triunghiului.

Le-am asezat într-o tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat acoperita cam jumatate de ora sa mai creasca.

Le-am uns cu ou si am presarat zahar brun.

 

Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

babi5 1

28.11.2014, 10:07

DIANA B 1

31.03.2015, 11:43

Nu stiu daca ti-am mai spus , dar is bestiale

diaconta 1

31.03.2015, 13:57

Diana ar cam trebui sa le fac si eu din nou

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gofre subtiri si crocante