Cornuri sarate din aluat cu branza

de simona72 in Piine, 26 Feb 2015 | 7811 vizualizari

 

Imi plac tare mult aluaturile astea, iar de cand le fac cu branza imi plac si mai mult. Au iesit niste pufosenii minunate care au fost servite calde cu un pahar de lapte batut, iar restul au fost puse la pachetel...Ce mi-a placut si mai mult a fost ideea de a le rula, idee preluata de la Diaconta. Pe langa faptul ca se fac usor, mai ai si ocazia sa te joci cu aluatul, asta pentru doritori desigur:)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 80 gr unt topit
  • 1 si 1/2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte dulce cald
  • 600-650 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • rosii deshidratate in ulei
  • pentru uns:
  • 1 albus
  • 1 praf de sare si piper
  • 2 linguri branza tare de oaie rasa fin
  • 1-2 linguri seminte: de floarea soarelui, susan
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sarate din aluat cu branza:

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata se sfaramiteaza bine si se pune peste faina. Se porneste masina pe programul de framantare si se lasa sa-si faca treaba. 

Aluatul framantat se scoate pe masa de lucru, eu folosesc o folie de silicon, se rupe din aluat o bucata nici mare, dar nici mica, se intinde cu sucitorul si i se da o forma rotunda. De la jumatate pana la baza se face o taietura in aluat.Pe toata lungimea taieturii se pun bucati de rosii deshidratate taiate in doua pe lungime. Se strange putin si se aduc in mijloc rosiile facnd sul aluatul dandui forma de cornet....Pozele sunt mai graitoare decat randurile scrise....

Se pun cornurile in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Albusul se bate cu putina sare si piper. Se ung cornurile cu o pensula din silicon cu albusul batut. peste albus se presara branza rasa fin amestecata cu seminte. Peste branza se mai "pensuleaza" putin albus. Se da tava la cuptorul cald la 50 grade pentru 10 minute pana cornurile au crescut putin. Se ridica temperatura la 180 grade si se lasa la copt 20 minute, pana sunt rumene. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

umpleti cornurile dupa gusturile si preferintele voastre...

2

nu se foloseste ulei sau faina pe masa de lucru

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate din aluat cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ela68 1

26.02.2015, 17:15

bune, buna

MotanLaOale 1

26.02.2015, 19:55

bune bune

Rocsi 1

26.02.2015, 22:00

Tare reusite sunt si bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu branza si cascaval