Cornuri sărate,cu brânză

de diaconta in Piine, 22 Feb 2015 | 4842 vizualizari

 

Nişte minunăţii pufoase pe care le-am văzut la prietena mea Luminiţa (Meryem Sunar),prietenă care are mâini de aur când vine vorba despre aluaturi.
Recunosc că eu nu am cine stie ce pricepere la aluaturi.
Mi-au plăcut foarte mult aceste cornuri,dar cred că dacă aş fi folosit drojdie proaspătă în loc de cea uscată,rezultatul ar fi fost mult mai bun.
Nu mi-a plăcut cum a dospit aluatul.
Fiind cornuri sărate,am folosit brânză telemea,brânză care se pune în aluat,nu ca şi umplutură.
Aceste cornuri,au si un mod foarte aparte de rulare,o să vedeţi şi în poze.
Nu vă mai ţin de vorbă,mai bine vă spun cum le-am făcut.

 

INGREDIENTE

  • 700 gfaina
  • 200 ml lapte calduţ
  • 100 ml apa minerala
  • 110 ml ulei
  • 1 ou
  • 7g drojdie uscata (1 plic)
  • 1 lingura zahar
  • 1,5 lingurite sare
  • 200 gtelemea sarata
  • Marar verde

Pentru uns:

  • Galbenus de ou + lapte
  • Optional,susan ,mac sau sare pentru presarat deasupra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sărate,cu brânză:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin.

Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat marunt.

Puteti si sa zdrobiti branza cu o furculita.

Am amestecat faina ,sarea,zaharul si drojdia uscata.

Pentru început puteti sa puneti doar 500 g faina si veti adauga restul în functie de câta se cere.

In reteta era „faina cât cuprinde”,eu am masurat si am avut nevoie de 700g.

Daca folositi drojdie proaspata (aproximativ 25 de grame),faceti o maia din drojdie ,zahar,lapte caldut si putina faina si dupa ce a dospit o încorporati în faina.

Peste amestecul de ingrediente uscate,am adaugat oul,laptele caldut,apa minerala si jumatate cantitatea de ulei.

Am omogenizat ingredientele dupa care am adaugat brânza telemea.

Apoi am adaugat  restul uleiului si faina pâna am obtinut un aluat omogen care nu se mai lipea de mâna.

Totusi nu trebuie sa fie un aluat prea tare.

Am acoperit vasul cu un prosop curat si l-am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.

L-am framântat apoi  putin,dar nu prea mult,apoi am format bile de marimea unui ou mai mare.

Am întins fiecare bila în forma de cerc,am facut o crestatura si apoi l-am rulat dupa cum se vede în poza.

Forma seamana cu un cornet.

Le-am asezat în tava,le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca 10-15 minute.

Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si pe câteva am presarat sare.

Le-am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In primele 20 de minute am reglat temperatura la 200 de grade,iar apoi am redus la 180 de grade.

Când le-am scos din cuptor,le-am mai acoperit câteva minute ca sa se înmoaie.

Cele ce au ramas pentru a doua zi,le-am încalzit putin si au fost ca si când le-am scos din cuptor.

 

 

S-aveţi poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sărate,cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

22.02.2015, 20:55

Ce rumenioare sunt

Panacris 1

07.02.2017, 19:33

dantes 1

17.03.2023, 08:10

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pâinici cu seminte de in şi ulei de măsline