Coronita aerata cu kiwi

de iry-gabriela in Torturi, 11 Feb 2012 | 3742 vizualizari

 

......de ce aerata????doar pentru simplu fapt ca ciocolata amaruie pe care am adaugat-o in compozitie(data pe razatoarea mare)i-a dat voie copozitiei sa creasca in tava la cuptor formandu-se goluri mici de aer.....

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de faina,
  • un praf de copt cu sofran,
  • un plic de zahar vanilat bourbon si 1/2 ciocolata amaruie.     

pentru crema:

  • 250ml lapte,
  • 3 linguri de zahar pudra si un plic de crema cu rom si trufe.   

pentru ornat:

  • kiwi si nuca de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita aerata cu kiwi:

pentru inceput se separa ouale.   

albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea .   

apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.  

la final se adauga zaharul vanilat si ciocolata rasa pe partea mare a razatoarei si se amesteca usor pana se incorporeaza toata ciocolata.    

se unge o tava in forma de coronita cu ulei si se tapeteaza cu faina peste care se adauga compozitia si se baga la cuptor care a fost incalzit cu 10 minute inainte.    

se tine cam 25 de minute si apoi se scoate si se lasa sa se raceasca ,dupa care se intoarce cu gura in jos si se scoate din forma. 

cand este coplet racit se tai pe jumate.     

separat se prepara crema dupa prospectul care il are  si se lasa un pic la frigider.    

peste prima parte a blatului se adauga felii de kiwi si se adauga o parte din crema preparata peste care se aseaza a doua jumatate a blatului si se adauga deasupra restul de crema.

se orneaza cu felii de kiwi si se pudreaza cu nuca de cocos!   

fiecare orneaza dupa preferinta si gust....

sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

ciocolata amaruie,

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita aerata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

12.02.2012, 14:35

Ce bine arata!

Lau 1

12.02.2012, 14:41

bine arata

MIUTA 1

12.02.2012, 16:18

Foarte frumos.....suuuuuuper

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat din budinca si fructe