Coronita aperitiv

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2015 | 26065 vizualizari

 

Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.
Usor de facut, putina indemanare la aranjat, atat trebuie.
Foarte aratoasa si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 20 felii paine toast
  • 100g salam crud uscat
  • 150g sunca presata
  • 150g sunculita de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa rosie mare
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 1 rosie mare
  • 250g cascaval feliat Delaco
  • 250g cascaval Delaco ras
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 25g unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita aperitiv:

Se unge o tava rotunda cu unt.

Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine.

Diamertul tavii trebuie sa fie ales in asa fel incat sa fie cat doua felii plus diametrul paharulul.

Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de paine rulata rotund.

Toate ingredientele trebuie sa fie feliate si cascavalul (250g) ras.

Se pun intre felii cate o felie de cascaval.

Alternativ am pus cate o felie de salam si una de sunca.

Tot alternativ am pus o felie de ceapa, pe sunca, si o felie de rosie, pe salam.

Ardeiul l-am pus intre fiecare felie alternand culorile.

Cu sunculita am completat spatiile ramase libere intre fiecare felie.

Si in mijlocul gol am pus niste fasii de sunca si ardei.

Se bat ouale cu laptele, si cu o pensula, se ung feliile de paine din abundenta.

Se presara ceapa verde peste tote feliile.

Se presara si cascavalul ras pe toata coronita din abundenta.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

La mine s-au inclinat putin feliile de paine in cuptor, dar tot a fost aspectuasa.

Cand cascavalul este topit si coronita rumenita frumos este gata.

Portiile se rup pur si simplu din coronita si se servesc.

Este buna calda si rece.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Cu cat paharul pus in mijloc are diametrul mai mare incap mai multe felii de paine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coronita aperitiv 411379
retete culinare - Coronita aperitiv 411380
retete culinare - Coronita aperitiv 411381
retete culinare - Coronita aperitiv 411382
retete culinare - Coronita aperitiv 411383
retete culinare - Coronita aperitiv 411384
retete culinare - Coronita aperitiv 411385
retete culinare - Coronita aperitiv 411386
retete culinare - Coronita aperitiv 411387
retete culinare - Coronita aperitiv 411388
retete culinare - Coronita aperitiv 411389
retete culinare - Coronita aperitiv 411390
retete culinare - Coronita aperitiv 411391
retete culinare - Coronita aperitiv 411392
retete culinare - Coronita aperitiv 411393
retete culinare - Coronita aperitiv 411394
retete culinare - Coronita aperitiv 411395
retete culinare - Coronita aperitiv 411396
retete culinare - Coronita aperitiv 411398
retete culinare - Coronita aperitiv 411399
retete culinare - Coronita aperitiv 411400
retete culinare - Coronita aperitiv 411401
retete culinare - Coronita aperitiv 411402
retete culinare - Coronita aperitiv 411403
retete culinare - Coronita aperitiv 411404
retete culinare - Coronita aperitiv 411563

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

16.11.2015, 17:52

Sidy 1

24.01.2016, 06:27

Tare aratoasa dar si delicioasa ! Pacat ca trebuie mancata rar...

MotanLaOale 1

24.01.2016, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55