Coronita cu carne tocata

de Adriana G in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 1738 vizualizari

 

Un aperitiv minunat, aspectuos si savuros!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 125 g margarina
  • 80 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • UMPLUTURA:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 oua
  • sare
  • condimente
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne tocata:

ALUAT:

- se cerne faina si se aseaza intr-un vas unde vom framanta aluatul

- se face o maia din drojie 2 linguri de lapte si zaharul si se lasa putin la crescut

- se incalzeste laptele fara a-l fierbe si se adauga sarea si margarina pentru a se topi

- peste faina se adauga maiaua, laptele cu margarina si oul si se framanta un aluat pana se incorporeaza faina

- se intinde o foaie in forma de tarta sau alta tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se aseaza pe marginile foii ca o coronita umplutura pregatita astfel:

UMPLUTURA:

- se bat ouale cu sare si condimente

- se toaca marunt verdeata

- se amesteca carnea cu ouale si verdeata

In mijlocul foii care a ramas gol se taie aluatul in 6 triunghiuri care se trag de la varf peste umplutura formandu-se astfel coronita care se unge cu oul batut cu putina sare si se da la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coronita cu carne tocata 275473
retete culinare - Coronita cu carne tocata 275474

COMENTARII (25)

Adriana G 1

06.11.2013, 08:35

Alina

Panacris 1

09.02.2015, 14:46

Adriana G 1

13.02.2015, 14:27

Panacris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D