Coronita cu ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Oct 2011 | 4884 vizualizari

 

Cu aceasta prajitura am inaugurat forma din silicon pe care mi-am luat-o din camara.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 50 g ciocolata (de care doriti)
  • 2 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu uleiul turnat in fir ca la maioneza.

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga in compozitia de galbenusuri, alternand cu laptele, faina amestecata cu praful de copt si turnata in ploaie.

Cand sa torn in forma de silicon aluatul, imi dau seama ca e cam mult aluat (sau forma prea mica), asa ca am impartit aluatul in doua. Jumatate din jumatatea de aluat am amestecat-o cu cele 2 lg cacao. Jumatatea galbena am turnat-o in forma, iar cea cu cacao peste si am dat-o la cuptor la foc mic spre mediu. Dupa 20 de minute se presara ciocolata taiaita bucatele mici sau rasa si se da din nou la cuptor la foc mic pana se coace. Cand se raceste, se presara cu zahar pudra si se serveste.

Cu cealalta jumatate de aluat am facut o prajitura cu struguri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura fulgi de nea