Coronita cu ciocolata si nuca

de daniastefania in Prajituri, 4 Iul 2015 | 737 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 140 gr iaurt natur
  • 3 linguri untura
  • 180 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 50 gr ciocolata
  • 200 gr nuca macinata
  • Galbenus de ou cu putin lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata si nuca:

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine elastic si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Topim ciocolata pe bain-marie. Luam de pe foc si adaugam nuca macinata. Amestecam bine. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi. Il impartim imaginar in doua parti, pe lungime. Pe partea de sus a dreptunghiului asezam umplutura. Partea de jos o taiem in 12 fasii, pe care apoi le impletim cate trei. Rulam apoi aluatul, incepand de sus. Asezam coronita obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem coronita deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Mai lasam sa dospeasca 10 minute, apoi dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos. Lasam la racit, apoi o feliem si servim. E tare frageda coronita, chiar si a doua zi. Merge bine servita si cu o cana cu lapte. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Coronita cu ciocolata si nuca-0
Coronita cu ciocolata si nuca-1
Coronita cu ciocolata si nuca-2
Coronita cu ciocolata si nuca-3
Coronita cu ciocolata si nuca-4
Coronita cu ciocolata si nuca-5
Coronita cu ciocolata si nuca-6
Coronita cu ciocolata si nuca-7

COMENTARII (15)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.07.2015, 11:24

-Licurici-

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:56

Gicuta69

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:46

ce bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!