Coronita cu fructe confiate

de susu in Prajituri, 3 Feb 2011 | 1734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 175 g unt
  • 175 g zahar pudra
  • 250 g branza cremoasa
  • 3 oua
  • 125 ml lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cognac
  • Coaja de lamaie si portocala
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide “blonde”
  • 50 g stafide brune
  • 50 g rahat colorat
  • 150 g fructe uscate si confiate (coaja de portocale, merisor, papaya, banana, curmale, mango)
  • 1 varf cutit pudra de ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu fructe confiate:

Freci untul cu zaharul pudra pana devine spuma, adaugi ouale pe rand si freci dupa fiecare. Adaugi coaja rasa, aromele si branza. Dupa ce am omogenizat-o punem faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit fructele maruntite impreuna cu nucile si rahatul, alternand cu laptele. Daca doriti puteti sa le tavaliti putin prin faina ca sa fiti sigure ca nu se lasa la fund. Lasi aluatul sa se odihneasca 45 de minute la loc cald. Intinzi aluatul in foaie, il rulezi si il pui in forma. Se unge cu putin galbenus si se da la cuptorul incins pentru circa o ora. Se poate pudra cu zahar aromatizat cu vanilie.

 

RETETA IN IMAGINI

Coronita cu fructe confiate-0
Coronita cu fructe confiate-1
Coronita cu fructe confiate-2
Coronita cu fructe confiate-3
Coronita cu fructe confiate-4
Coronita cu fructe confiate-5
Coronita cu fructe confiate-6

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

04.02.2011, 09:18

deosebita

adry88 1

04.07.2011, 21:37

monik80 1

21.03.2015, 07:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41