Coronita cu mozzarella

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2014 | 4583 vizualizari

 

O bunatate !!! Aluat pufos...mozzarella topita ....sa tot maninci :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina tip '00'
  • 80 gr untura
  • 100 ml apa
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingurita cu sare
  • 1\2 lingurita cu zahar
  • 1 ou ( pentru uns )
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu mozzarella:

Incepem prin a prepara aluatul.

Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul.

Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic.

Acoperim bolul si il lasam la dospit circa 1-2 ore.

Cand aluatul a dospit,il mai framantam putin si intindem o foaie rotunda.Decupam aluatul dupa marimea tavii in care vom face coronita .

Tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Mozzarella o scurgem bine de apa si o taiem cuburi mici.

Asezam aluatul in tava si pe margine punem un strat de suc de rosii,mozarella si busuioc.

Pe mijloc crestam cu un cutit bine ascutit si formam 8 triunghiuri .Fiecare triunghi il trecem peste umplutura de mozzarella.

Din aluatul ramas formam fasii si le rulam si le punem in centrul tavii.

Ungem coronita cu ou ( doar aluatul).

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata si mozzarella s-a topit.

Se serveste calda .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melci cu unt reteta turceasca