Coronita cu piept de pui

de Lau in Pizza, 13 Sep 2013 | 1997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 -2 linguri untura
  • apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1 piept de pui(de tara am avut eu)
  • 1 ceapa
  • masline
  • 100 g sunca
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • telemea
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu piept de pui:

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit cca 30 min.

Umplutura-intr-o tigaie calim ceapa tocata,adaugam pieptul(eu l-am fiert dupa care l-am taiat bucati)lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam sunca taiata bucati potrivim de sare si piper dupa gust,lasam inca cca 2-3 min pe foc dupa care lasam sa se raceasca

Intindem coca intr-o foaie subtire(cerc)asezam in tava unsa si tapeta cu faina,facem un cerc in mijloc,fara sa apasam tare,dupa care cu cutitul il vom imparti in triunghiuri,

Sos de rosii-am amestecat 2 linguri pasta de toamte cu putian apa,oregano,busuioc,sare si piper

Ungem marginea cu sos de rosii,adaugam umplutura,masline si cascaval si telemea data prin razatoare

Adaugam fiecare colt deasupra deasupra umpluturii,ungem cu un ou desfacut cu putin lapte,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259557
retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259563
retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259564
retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259566
retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259567
retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259568
retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259569
retete culinare - Coronita  cu piept de pui 259570

COMENTARII (26)

Lau 1

13.09.2013, 22:08

babi5 1

30.09.2013, 20:31

Lau 1

30.09.2013, 20:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D