Coroniţă cu piept de pui şi hribi

de diaconta in Pui, 19 Sep 2013 | 8258 vizualizari

 

Simplă dar deosebit de bună.pentru blat am folosit reţeta de la blatul pentru pizza,acela de care am fost şi eu mulţumită.Am profitat de faptul că e plina piaţa de hribi,aşa că numai bine s-au combinat cu pieptul de pui.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • O lingurita sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • Aproximativ 100 ml apa calduta
  • Busuioc uscat

Pentru umplutura:

  • Un piept de pui dezosat (500 g)
  • 300 g ciuperci-hribi
  • Un morcov
  • Ardei rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • O ceapa mica
  • Un caţel de usturoi
  • Sare,piper,boia
  • Rozmarin si maghiran uscat
  • Pudra de usturoi
  • Ulei
  • Patrunjel verde
  • Mozzarella
  • Un ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coroniţă cu piept de pui şi hribi:

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.

Am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.

Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.

Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.

Se framânta pâna când obtinem o coca moale dar elastica,care se lucreaza usor.

Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.

Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.

Cât timp a stat coca la frigider,am pregatit umplutura.

Pieptul de pui l-am taiat foarte marunt,puteti chiar sa-l tocati.

Morcovul l-am curatat si l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul l-am taiat cubulete.

Ciupercile le-am curatat,le-am taiat felii,am prajit ceapa cu putin ulei,apoi am pus ciupercile.Am condimentat.

Le-am lasat pâna când a scazut toata zeama lasata de ele apoi am pus usturoiul.

Intr-o alta cratita am pus putin ulei si morcovul razuit,apoi am pus pieptul de pui.

Am condimentat.

L-am lasat pâna s-a deschis la culoare,am adaugat ardeiul si sucul de rosii.Am lasat pâna ce carnea a fost destul de bine patrunsa.

Am pus verdeata.

Am întins o foaie de aluat rotunda,pe care am pus-o într-o tava de tarta cu hârtie de copt,am pus în mijlocul ei un bol si am trasat un cerc.

In mijlocul cercului am taiat mai multe raze de cerc,obtinând niste triunghiuri,asa cum se vede în poza.

Am pus putin suc de rosii pe foaie,apoi  umplutura pe margine si am rasfrânt triunghiurile taiate înspre margini. Peste umplutura.

Am uns cu ou si am razuit mozzarella.

Am pus la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.

Mie mi-a placut la fel de mult calda dar si rece.

Rece cu putin iaurt a fost o minunatie.

 

Pofta buna!!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coroniţă cu piept de pui şi hribi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si legume