Coronita de ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 12 Noi 2010 | 1280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 150g zahar pudra
  • 50 g cacao pudra
  • 60 g unt topit
  • 50 g fistic tocat grosolan
  • 2 lingurite cafea tare
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 200 g frisca,
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de ciocolata:

Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam 120 g de frisca si o integram usor in compozitie. Batem cele 2 oua intregi si le adaugam in compozitia de mai sus, pentru ca la final sa punem faina amestecata cu un plic de praf de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Cand se coace o scoatem din cuptor si o lasam in tava minim 10 minute. Apoi o scoatem si o invelim cu restul de frisca. Putem rade niste ciocolata pentru decor.

POFTA BUNA!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coronita de ciocolata 62297
retete culinare - Coronita de ciocolata 62298
retete culinare - Coronita de ciocolata 62299
retete culinare - Coronita de ciocolata 62300
retete culinare - Coronita de ciocolata 62301
retete culinare - Coronita de ciocolata 62302

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

13.11.2010, 09:53

Va trimit dragele mele!

nadina73 1

14.11.2010, 11:48

vreau macar un colt

divainbucatarie 1

14.11.2010, 16:19

Cu mare placere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S