Coronita de miel umpluta cu drob

de Sidy in Oaie, 5 Iun 2010 | 8572 vizualizari

 

De Pasti puteti prepara aceasta reteta din carne de miel ...

 

INGREDIENTE

  • 2 costite de miel intregi
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 pahar ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100 g leurda
  • 1 ceapa
  • maruntaiele de la un miel
  • 200 g ficat de pui sau de vitel
  • 150 g ceapa verde
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • boia
  • enibahar
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 felie paine
  • usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei
  • praporul de la miel
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de miel umpluta cu drob:

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)
Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic , acoperite, pina cand scade apa ce o lasa.
Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud, painea muiata si bine stoarsa
Se adauga ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si usturoi verde, feliate subtiri, mararul si patrunjelul tocate marunt, apoi , se amesteca bine si se asezoneaza.
Costitele dupa ce au stat in bait se cresteaza la varf cam 2-3 cm si se dau cu o compozitie facuta din ulei, sare piper si boia.Se ung bine cu mana , apoi coasem costitele una de alta, cu cotletul spre interior.
In coronita formata punem praporul rasfrant peste marginile coronitei si umplem cu drobul. Marginile praporului le impachetam peste drob si adaugam cateva bucatele de unt deasupra.
Coronita umpluta o punem intr-o tava unsa ( in care mai putem adauga cateva bucati de carne de friptura, daca vrem) pe care o dam la cuptorul dinainte incalzit.Adaugam si o cana din baitul in care a stat carnea si lasam sa se rumeneasca frumos si sa se coaca carnea.

Una peste alta, o reteta delicioasa pe care o puteti pregati din carne de miel de Pasti.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35935
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35936
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35938
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35939
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35940
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35941
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35942
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 35943
retete culinare - Coronita de miel umpluta cu drob 97594

COMENTARII (8)

Sidy 1

05.06.2010, 08:47

Cu mana fetelor ca asa e bun !!! Sa te ligi pe degete apoi...
Dar repede, repede ca se trezeste lumea si nu se cade sa ne vada cum papam...
Ma omoara papagalul asta Gaby vezi ca nu l-ai fript destul....

miremirc 1

19.03.2011, 09:35

Sidy , te-am gasit in revista Click Pofta buna nr.3(26)/martie 2011 cu aceasta reteta

Sidy 1

10.04.2011, 07:53

Miremic asa este...acum au publicat-o....deci e proaspata !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S