Coronite cu gem si nuca

de Rocsi in Dulciuri, 3 Dec 2013 | 3419 vizualizari

 

Mai stiti cornurile cu mere ce vi le-am prezentat acum 1 saptamana? Ei bine asa cum v-am zis si atunci m-am indragostit de acel aluat ce se topeste in gura. Asa ca zilele astea am refolosit acea reteta de aluat, cu alta umplutura si am obtinut un desert de post foarte bun si aromat!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 400-450 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 50 ml ulei + 3-4 linguri faina

Umplutura:

  • 1 borcan mic gem de prune
  • 11-12 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie

Pentru uns:

  • 1 lingura miere
  • 1-2 linguri apa rece
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu gem si nuca:

Aluatul:
Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat.

Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid.
Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea.
Incorporam treptat faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nelipicios dar usor de lucrat.
Punem 50 ml ulei cu faina intr-un ibric, il punem  la foc potrivit pana obtinem o pasta.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi subtiri.
Ungem fiecare foaie cu pasta din ulei si faina, le rulam, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura:
Gemul il amestecam cu nuca macinata, coaja rasa de lamaie, esenta de rom pana obtinem o pasta.

Dupa ce aluatul a stat la frigider, desfacem fiecare sul si le ungem cu umplutura.

Rulam bine, unim capetele dandu-le forma de cerc.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam coronitele.
Cu un cutit le crestam putin, apoi facem un amestec din miere cu putina apa, iar cu un penson le ungem.
Deasupra presaram putin mac.
Introducem tava in cuptorul incins pana coronitele devin usor aurii.

Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca apoi le acoperim cu un prosop curat de bucatarie.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

04.12.2013, 21:31

Multumesc Sebi.

Rocsi 1

04.12.2013, 21:31

Loredana multumesc

Rocsi 1

04.12.2013, 21:32

Dia multumesc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scones